Några av de säkraste platserna på jorden – del 3

Några av de säkraste platserna på jorden – del 3

Detta blir den tredje delen i denna bloggserie där jag tar en närmare titt på olika platser runt om i världen som anses vara bland de säkraste platserna på jorden. Så här långt har vi gått igenom platser som Fort Knox och Federal Reserve Bank i USA, guldreserven i både England och Iran, mormonkyrkans hemliga valv, bankfack i Schweiz, Tumen floden mellan Nordkorea, Kina och Ryssland tillsammans med DMC, zonen mellan Nord- och Sydkorea. I detta inlägg tittar vi närmare på Area 51, Iron och Cheyenne Mountains, supermax fängelset Florence samt Bold Lane car park.

Area 51

Tveklöst det mest omdiskuterade området här på jorden, framför allt hos konspirationsteoretiker, där det spekuleras att det bland annat finns bevis gällandes utomjordingar, bevis som ska ha påträffats i Roswell under 1947 där det hävdas att ett UFO ska ha kraschat. Att ta sig in på Area 51 är betydligt lättare sagt än gjort, då området bevakas av amerikansk militär. Ingen kommer in här utan tillstånd, man får inte ens flyga över området, då får man en eskort bort från området av amerikanska flygvapnet. Vad exakt som försiggår där inne är hemligstämplat men detta hindrar inte folk från att spekulera.

Supermax fängelse

Supermax fängelse
Supermax fängelse

Florence Supermax, är det absolut sista fängelset du skulle vilja hamna i om du nu att bakom galler i USA. De brottslingar som skickas hit är utan tvekan de värsta av de värsta och de absolut farligaste av alla. Fängelset i sin tur kallas för ”Alcatraz of the Rockies”, vilket syftar på ön Alcatraz i San Fransisco och Rockies som är förkortningen för Rocky Mountains, en bergskedja i västra USA. Bland de säkerhetssystem som finns hittar vi attackhundrar som bevakar området mellan den yttre muren och ett 4 meter högt stängsel utanför, 1400 fjärrstyrda dörrar, rörelsedetektorer, tryckplattor, säkerhetskameror och tungt beväpnade väktare.

Bold Lane Car Park

Detta är nog garanterat det sista ni hade förväntat er att hitta i ett inlägg som handlar om säkerhet och säkraste platserna på jorden. Att lista ett parkeringsgarage kan låta som en underlig plats men detta är inte vilket garage som helst. Beläget i Derbyshire, England hittar vi detta garage. Det är oerhört välbevakat och ingen kommer in utan en parkeringsbiljett med exakt angiven parkeringsruta på biljetten. När bilen sen är parkerad aktiveras rörelsedetektorer och andra ej angivna alarmsystem. Skulle något av larmen utlösas så går hela anläggningen in i ett låst läge där ingen kommer varken in eller ut till dess att alarmet kontrollerats och vakterna ger grönt ljus och öppnar anläggningen igen. Parkera bilen här och du kan vara säker på att du har den kvar när du återvänder vilket gör garaget till ett väldigt populärt ställe att parkera på, speciellt om du som fordonsägare har en lite mer exklusiv bil som du verkligen inte vill bli av med.

Det var allt jag tänkte dela med mig av i detta inlägg. I det fjärde och sista inlägget kring detta ämne tittar jag närmare på Airforce One vilket är den amerikanska presidentens flygplan, ett domedagensvalv, en bar kallad 1960s samt The Greenbrier.